24.1.2014

Hajamielinen hölmö bodyweight-seminaarissa

Piti jo julkaista tämä teksti kauan kauan sitten, mutta olin ilmeisesti unohtanut sen. Hehe ;)
Jeee Bodyweightiin lähdössä! Pipo päässä ei jäädy kuuppa :)


Juhuu! Sunnuntain 19.1. Bodyweight seminaari takana ja neljä tuntia kehonpainoharjoituksia viisaampana :) Testailtiin erilaisia liikkeitä ihan vaan muutamia toistoja, mutta kyllä olikin tosi moni paikka kehosta jumissa seuraavana päivänä!
Rinta, pakarat, olat, keskivartalo... Ehkä niitä tuli tehtyä nyt oikealla tekniikalla ;)
Meitä osallistujia oli yhteensä noin kolmisenkymmentä, oli miehiä ja naisia, kaikenkokoisia ja tasoisia. 
Harjoiteltiin ohjaaja Antti Nurmen opastuksella tekemään erilaisia punnerruksia, esimerkkinä puhdas punnerrus:


Aloitusasennossa, suorassa linjassa
Minä notkoselkäni kanssa yritän vetää napaa sisään ja pysyä aivan tikkusuorassa linjassa!



Ala-asennossa peppu hieman ylhäällä, kämmenet käännettynä ulospäin, kyynärpäät kyljissä ja sitten: tikkusuorana alas, tikkusuorana ylös!
Tämä oli todella raskasta kun on tottunut tekemään punnerruksia suht leveällä otteella ja niitä pystyy tekemään 15-20 putkeen -> no näitä teki sen viisi toistoa ja sitten oli pakko pitää taukoa ja ravistella. Hmh.

Kaikki punnerruksia en viitsi tässä esitellä, mutta skorpionipunneruksesta on laitettava kuva, se oli nimittäin hieman erikoinen.. :D




Jennin oma tyylinnäyte skorpparipunnerruksesta! Tässä siis mennään alas kuten normaalissakin punnerruksessa, mutta toinen jalka irtoaa maasta ja heilahtaa isossa kaaressa vartalon toiselle puolelle. Hehheh. Hauskaa meillä ainakin oli!


Tässä tehdään vatsalihaksia eli tuolta alhaalta noustaan vatsalihasten avulla ylös ja sitten hitaasti alas. Tämä liike on tosi raskas tuolle pitäjälle, koska niinkuin kuvastakin näette niin jalat on kokoajan staattisessa pidossa ja se on tosi tärkeää pysyä mahdollisimman paikallaan, muuten vois kopsahtaa toisen pää maahan tms. :D

Suosittelen seminaaria kaikille jos sellainen vielä järjestetään uudestaan, ensinnäkin siellä oli kaikilla hauskaa ja saatiin todella hyödyllistä tietoa kehon toiminnasta ja liikkuvuudesta ja esim urheiluvammojen kuntoutuksesta. Tietoa tuli niin paljon, että en ala sitä täällä toistamaan vaan kehotan menemään itse oppimaan! Tsemppiä!!

Aurinkoisin terkuin Jee

1 kommentti: