26.1.2014

Mä oon mä ja sä oot sä

Ja meidän vartalot saa näyttää just siltä miltä me itse halutaan!
Jokaisella treenavalla ihmisellä on ne omat tavoitteet mihin haluaa päästä ja niiden ei tarvitse eikä kuulukkaan olla kaikilla samat! Jotkut haluaa urheilla omaksi ilokseen, jotkut treenaa kisoihin ja jotkut haluaa laihtua, kun taas joku toinen haluaa suuret lihakset tai ihan vaan ylläpitää niitä olemassa olevia.

Minulle tuli alussa useampi ihminen sanomaan että "Hienoa kun olet aloittanut treenaamisen, mutta eihän susta sitten vaan tule sellaista isoa lihaskimppua, eihän?!" Hmm.. Nämä ihmiset eivät selkeästikään taida itse kauheasti treenata, koska se lihasten kasvattaminen ei nimittäin ole tosiaankaan mitään niin helppoa! Ja voi että tuo lause sai mun aivot kiehumaan!! Nimittäin vaikka mulla ei ole aikomustakaan tulla ukrainalaisen painonnostajan näköiseksi, josta ei voi tietää onko se mies vai nainen tai lähteä kisaamaan kehonrakentajana, niin eiköhän se kuitenkin ole oma asiani miten haluan kehoani muokata. Kiitos kuitenkin huolenpidosta :)

Jenni ensi kesänä..?

Ja ei. En halua tulla kuvassa olevan henkilön näköiseksi, mutta hän kuitenkin näyttää erittäin onnelliselta ja ylpeältä itsestään! Tämä on hänen unelmansa ja kauneusihanteensa eikä kaikkien tarvitse olla siitä ollenkaan samaa mieltä. :)

P.s. Naisten (ja myös miesten) on aika hankalaa saada kasvatettua mitään super-isoja lihaksia yhtäkkiä, eli siitä ei ainakaan ole pelkoa, että jos nyt alat nostamaan rautaa niin olisit ensi kuussa Arnold Schwarzeneggerin näköinen ;) Kyllä siihen tarvitaan aika paljon enemmän työtä! (ja aika usein jotain proteiinijuomaa vahvempaa)

Mulla on tottakai omat kauneusihanteeni, mutta silti, mikä minä olen kenellekään sanomaan, että sinä saat tai et saa näyttää joltain?  Jos joku haluaa olla ammattilais-kehonrakentaja hehtaarinkokoisine lihaksineen tai erittäin kireäksi vedetty Bikini Fitness-kisaaja niin saa minun puolestani olla. Eikä se kisakunto tule mitenkään yllättäen yhtenä aamuna kun heräät, vaan sen eteen tehdään aivan älyttömästi töitä salilla ja vielä enemmän töitä oikean ruokavalion kanssa, joten kyllä ihmisen on pakko tietää mitä tapahtuu tai sitten on todella uuvatti jos se tulee muka yllätyksenä :D

Minä olen päässyt ihan pikkuriikkisen verran lähemmäs omaa tavoitettani, mutta paljon on vielä työtä edessä ennen kuin olen siinä kunnossa missä haluan olla. Mulla on edelleen rasvaa kehossa eikä sen takia lihaksetkaan erotu niin kuin haluaisin. Eli vatsalihaksiakin on nyt työstetty paljon ja tiedän että ne siellä on, mutta jos siinä päällä on rasvakerros niin ne eivät tasan tarkasti tule näkyviin vaikka niitä kuinka paljon rutistelisi ja ratistelisi!
Haluan siis ehdottomasti kiinteytyä vielä ja saada lihakset erottumaan paremmin jotta saan kauniin atleettisen vartalon ja pyöreämmän pepun josta haaveilen. Ja hyvät jalat ja kädet ja vatsan jajajajajajaja....
Ruokavaliolla on älyttömän suuri merkitys treenaamisessa ja sen täytyy tukea niitä omia tavoitteita, esim mulla ruokavalio jolla vähennetään rasvoja kehosta pois ja lisätään/ylläpidetään lihasmassaa.
Janne saa suunnitella ruokavalion joka on tehty just ja vaan mulle! Jee! Toivottavasti luet tätä ja ryhdyt toimeen mahdollisimman pian, sillä se on sunkin etusi että saat katsella timmiä mimmiä ;)

Upea gourmee-ruokani suoraan muovikiposta nautittuna. Tulostimen päältä. Yksin. Seisaaltaan. Pimeässä huoneessa. Ei riemulla rajaa kun saa töissä syödä asiakkailta salaa!

Ihmisillä voi olla melko erilaisia mielikuvia diettaamisesta. Että se on pelkkää salaattia, raejuustoa ja kurkkua ja että kokoajan saa nälissään olla tai että syödään vain jotain oksennuksen näköisiä ateriankorvikekeittoja tai vihersmoothieita. Ei ei ei, tuo kuulostaa enemmänkin jonkun kauhean laihan huippumallin viikon ruokalistalta!
Jos on tottunut syömään hirveitä määriä, niin aluksi tulee varmaan nälkä, mutta parin viikon päästä keho tottuu siihen jolloin määrät tuntuukin jo riittäviltä. Syöminen tapahtuu n. kolmen tunnin välein, jolloin ei yleensä ehdi aivan kauhea nälkä iskemään. Itse juon vettä ruoan kanssa tai sitä ennen ja yritän syödä melko hitaasti, jotta se ehtii imeytyä ja kylläisyyden tunne tavoittaa aivot :)
Olennaista on, että mitä syöt, kuinka paljon ja kuinka usein.

Juon muutenkin paljon vihreää teetä, joista oma suosikki tällä hetkellä on Green Tea & Lemon!

Netistä löytyy varmasti paljon erilaisia ruokavalioita ja dieettejä, mutta kaikista paras on kun se suunnitellaan juuri sinun tarpeiden mukaiseksi. Ottaen huomioon energian kulutuksen ja treenimäärät & tavoitteet. Silloin se hyödyttää sinua eniten. :)
Jos ei tarvitse tai halua dieetata, niin perus kotiruoka on paras mielestäni.
En tiedä teistä, mutta mä ainakin rakastan rahkaa! Siis ihan sitä maustamatonta ja sokeroimatonta maitorahkaa! Kaikkein parasta se on mansikoiden tai muiden marjojen kera. Siitä saa myös proteiinia ja samalla se on vähärasvaista, eli täydellinen mun ruokavalioon välipaloiksi.

Yhtä suurta herkkua mulle kuin mansikkakermakakku tai vaikka marengit toiselle!


Niin ja kävin perjantaina ensimmäistä kertaa elämässäni hierojalla ja tarkemmin ottaen urheiluhierojalla! Ymmärrän kyllä että paljon treenaavan ihmisen kannattaisi käydä hieman useammin hierottavana kuin kerran elämässään, eli otan nyt tavaksi käydä säännöllisesti. Kerran kuukaudessa olisi kuulemma hyvä ja riittävä määrä ylläpitona ja aion ottaa sen sellaisena asiana, että se on tärkeä panostus omaan itseeni.

Tämä kyseinen hieroja oli TYA:n keväällä valmistuva opiskelija, joten tuntihinta on hieman edullisempi, mutta hän oli erittäin ammattitaitoinen ja asiantunteva. Opiskelijoita kannattaa käyttää enemmän jos on vaan palveluja tarjolla, koska he ovat kaikkein innostuneimpia ja opitut asiat on todella tuoreessa muistissa eikä ole se neljänkymmenen vuoden kokemus ehtinyt vielä paaduttaa ja kyllästyttää ihmistä. Vaikka en sitä tietenkään sano, että kokemus pahasti olisi, mutta kuitenkin. TYA:ssa on oma hierontapiste, josta voi varata itselleen ajan ja kuulemma aikoja saakin tosi helposti. Suosittelen!! Hieronnan jälkeen oli paikat vetreinä ja olo mitä iloisin :)

Vielä loppuun kaikille, että kirjoitan tätä blogia ihan omaksi iloksi, enkä ole mikään asiantuntija vaan kerron omasta näkökulmasta ja omia mielipiteitä treenaamiseen ja muuhun liittyen. En ota mitään stressiä siitä jos jonkun mielestä on ihan tyhmä blogi vaan teen tätä ihan omalla tyylilläni. Eikä välttämättä mikään visuaalisesti kaunein blogi tai parhaimmat valokuvat ja selitykset, mutta minusta on ainakin hauskaa kirjoittaa tätä :)

Kuva ihanasta ja suloisesta Lolasta jota kävin lauantaina moikkailemassa! Tui tui

P.p.s. Se on rakkautta kun sanoo poikaystävälleen, että se on tuomittu elinkautiseen mun kanssani ja se kysyy ihmeissään "Häh?? Ootko tosissas?? Sehän on vaan jotain 16 vuotta?!" 
Oi ihanaa, kun löytää täydellisen niin elinkautinenkin on liian lyhyt aika ^^

1 kommentti:

  1. ihana ihana ihana bloginpitäjä! Yhdessä istunnossa saa hämmästellä, ihastella, hymyillä ja lopuksi herahtaa vedet silmiin. Kiitos <3

    VastaaPoista