15.1.2014

Proteiinilättyjä ja pannareita!

Kirjoitan tällä kertaa pienimuotoisen ruokapostauksen, koska on tullut otettua ruokakuvia jonkun verran viime aikoina, niin että nyt saatte kuulla ja nähdä pienen osan syömisistäni!
Tiedän että kaikki oikein rakastaa näitä superfoodjeejee koivunlehti-leväjauhe-pähkinärouhe hehkutuksia mitä tulee joka puolelta, mutta mä annan teille vähän luettavaa jälkkäreistä ym! ;)

Meille kun iski yksi ilta hirmuinen makeannälkä ja päätettiin koittaa tehdä proteiinilettuja MiniFitness-Eevin ohjeiden mukaan:

Suklaiset proteiinilätyt
n. 1 dl Whey protein-suklaata
3 rkl Puhdistamon suklaapakkaus-jauhetta
1 kokonainen muna
1 munanvalkuainen
1-1,5 dl maitoa
vanilija-steviaa maun mukaan
2 rkl kaurahiutaleita
1 rkl pellavansiemenrouhetta


Taikina-ainesten mittailua..

Ihan kaikkia aineksia ei löytynyt kotoa kuten vanilja-steviaa, mutta käytettiin tilalla vanilliinisokeria ja pellavansiemenrouhetta ei ollut, eikä myöskään Puhdistamon suklaapakkaus-jauhetta, mutta ei se mitään haitannut!
Paistettiin lätyt tavallisella paistinpannulla eikä taikinasta tullut kuin kaksi isoa lättystä vain eli kannattaa tehdä vaikka tupla-annos jos haluaa enemmän lättyjä tai sitten tehdä vähän pienempiä jos omistaa vaikka oikein kunnon lettupannun :D Jannella olisi ilmeisesti ollut, mutta koitetaan sillä sitten ensi kerralla.

Taikina riitti kahteen paistinpannun kokoiseen lettuun

Kerran ilmassa ympäri..
Ja vihdoin valmis lettu lautasella! Päälle vadelmahilloa ja maistamaan :)

Lettujen maku ja koostumus ei ollut ihan kaikkein suussasulavin, sillä letuista tuli tosi kuivia ja jauhomaisia ja ne maistuivat pelkästään suklaaproteiinijauheelle, mikä ei muutenkaan tainnut olla oikein kummankaan suosikki. Laitettiin vadelmahilloa päälle, mutta molemmat maistettiin silti vain yhdet haarukalliset ja siihen se jäi.
Saiskohan lettuihin enemmän kosteutta ja kuohkeutta jos laittais lisää kananmunaa vai mitäköhän niille pitäisi tehdä? En tiedä voiko proteiinijauhoiila saada edes parempaa? No ensi kerralla meinattiin koittaa vanilijaprotskun kanssa jos siitä tulis vähän maukkaampaa.

Mutta sitten mä löysin reseptin uunissa pellillä tehtävään proteiiniPANNARIIN eli sitä on ihan pakko koittaa kun näytti niin hyvältä! Alla on resepti ja lisää tietoa ja kuvia voi katsoa FitnessAkun blogista: http://fitnessaku.fitfashion.fi/
(Aivan ihana fitnessblogi muuten, paljon tietoa ja reseptejä ym mielenkiintoista!)


Akun uunipannari – Kiwi Style! (4 annosta):
21 kpl kanamunanvalkuaista
 

30g Fitnessgurun One Whey Kiwi Yoghurt
4 kpl banaania
40g pellavasiemenouhetta
kanelia / kaardemummaa



Leivinpaperin voitelua varten CocoVi kookosöljy

Aika paljon tulee noita kananmunavalkuaisia tähän reseptiin, mutta ainakin se näytti pehmeältä ja kuohkealta ja maukkaalta! Fitnessgurun Kiwi Yoghurt proteiinia ei löydy kotoa ainakaan vielä, joten vaniljaprotsku saa kelvata siihenkin. 
Asiasta toiseen, kävin vähän tutkailemassa Fitnessgurun nettisivuja osoitteessa http://fitnessguru.com/fi/startpage ja löysin sieltä vaikka mitä kaikkea mitä on pakko tilata kotiin! Ainakin orgaaninen maapähkinävoi 350g 7,90€ (valittavana vaihtoehdot crunchy tai creamy) ja orgaaninen kookosöljy 400g 7,90€ on molemmat pakko saada!
Joo orgaaninensitä ja luomutätä, mutta kyllä mä ajattelin kokeilla ainakin noita, koska luultavasti toi maapähkinävoi on edes himpun verran "terveellisempää" kuin kaupan sokeributterit. Mä olen aina ajatellut, että maapähkinävoi on iso nounou, mutta sitä käytetäänkin aika paljon sen proteiinipitoisuuden takia ja mulle se on ainakin tosi suuri herkku kun muuten yritän vältellä suklaata ja karkkeja, mutta sitä olen laittanut esim riisikakun päälle ja pistän poskeen suuresti nautiskellen :)



Toinen uusi herkku: kuivatut mansikat!!!! Janne kävi leffassa kavereidensa kanssa ja toi sieltä kotiin pussillisen kuivattuja hedelmiä ja marjoja. (Kyllä! Olen erittäin ylpeä miekkosestani, joka valitsi nuo poppareiden ja karkkien sijaan. Vaikka itsekin olen  melkein aina ostanut pikkulaatikollisen poppareita ja hukuttanut ne sourcream & onion jauheeseen) Mutta siis kiitos hänelle kun toi näitä maailman parhaita suloisia ihania makeita punaisia pikku palleroita kotiin, ovat kuin karkkeja! <3

Otin kuvan netistä kun en ehtinyt ottaa kuvaa kotona olevista mansikoista kun ne olivat jo menneet parempiin suihin! Mutta voiskohan noita tehdä itse?? Ja miten..?
 

 
Kävin ostamassa meille riisikeittimen niin saadaan valmistettua riisit helposti kun innostuttiin tekemään erilaisia itämaisia wokkeja. Mm kana-kasviswokki ja naudanliha-kasviswokki on koitettu (sekä nuudelilla että riisillä) ja on kyllä ollut maukasta! Kävin hakemassa naudan sisäpaistia josta tein suikaleita ja paistelin pannussa kasvisten kera, nam. Itse tykkään Jasmin-riisistä kun siitä tulee vähän tönkköä ja siihen päälle laitan ihan hiukan soija-kastiketta. Tämännäköisen aikaansaannoksen sain lautaselle ja yllätyin itsekin miten hyvännäköinen annos siitä tuli!





 
Mulla olisi niin paljon taas asiaa ja olen niin innoissani, mutta taidan jättää tämän tekstin tähän ja alkaa samantien kirjoittaa seuraavaa tekstiä! Hehe :D
Saattaapi olla, että blogin nimi sekä osoite muuttuu lähiaikana, mutta kerron siitä lisää mikäli se toteutuu.. ;) Se olisi suuuuuuuri ihana haave ja toivon toivon toivon että se toteutuu!!


/Jenni




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti