14.10.2013

Kurkipotku leukaan

Tänään olen pitänyt lepopäivän urheilemisesta ja päivä alkoi herätyksellä 06:00 töihin ja ilta on ollut rentoutumista kotisohvalla. 
Lepo on hirveän tärkeää tuloksien kannalta ja varsinkin se, että saa nukuttua kunnon yöunet. Lihakset kasvaa levätessä! Myöskin vettä tulis juoda päivässä paljon, jotta aineenvaihdunta pysyy kunnossa ja samalla elimistöstä poistuu myrkkyjä ja kuona-aineita. Itse otan aina töihin tullessani puolen litran tuoppiin vettä ja tykkään laittaa sinne yhden sitruunaviipaleen tai limelohkon ihan maun takia. Siinä tulee huomaamatta juotua ainakin se puoli litraa (1 litra olisi päivän ehdoton minimi) ja joskus enemmänkin kun töissä tulee puhuttua koko ajan.
 
Itse pidän kaksi lepopäivää viikossa eli silloin en käy salilla enkä treeneissä, mutta niinäkin päivinä tulee yleensä tehtyä kuitenkin jotain liikuntaa kuten kevyet lenkit ulkona yms.
Yöunet mulla on semmoset 5-6 tuntia pitkät, paitsi vapaapäivinä ja iltavuoroon mennessä nukun pitkälle aamupäivään! :)

Niin ja se mun viimeksi laittamani video ei ilmeisesti näkynytkään kännykällä lukiessa, mutta kysessä oli siis pieni pätkä perjantain olka/hartiatreenistä ja siinä teen vipunostoja eteen seisten 8kg käsipainot molemmissa käsissä. Kädet mulla oli hieman koukussa ja noilla painoilla sain tehtyä seitsemän toistoa.
Sopiva toistojen määrä riippuu siitä mikä on oma tavoite. Esim vähemmän toistoja (1-6 toistoa) isommilla painoilla kasvattaa voimaa ja paljon toistoja pienemmillä painoilla kiinteyttää, kun taas 6-12 toistoa kasvattaa lihasta. Painojen pitää lihasta kasvattaessa olla tottakai sellaiset, että viimeiset toistot tekevät jo vähän tiukkaa, eli liian kevyet ei saa olla tai muuten siitä ei ole mitään hyötyä. 
Välillä on myös hyvä rasittaa lihasta isommilla painoilla kuin millä on tottunut tekemään, vaikka ei jaksaiskaan tehdä kuin muutaman toiston, mutta pidemmällä tähtäimellä se kehittää lisää voimaa. Ja se mahdollistaa sen, että joskus sitten pystyy tekemään sen normaalin sarjan puhtaasti näillä isommilla painoilla. Järki kannattaa pitää tässäkin, eli ei kannata rikkoa paikkoja liiotelluilla painoilla vaan hitaasti hyvä tulee. ;)





Lauantaina habaa treenatessa otin isommat painot kehiin eli 10kg käsipainot (jotka on suurimmat millä olen tähän asti hauiskääntöä tehnyt) ja yllätyin todella suuresti, että sain niillä tehtyä melko helposti 6 toisto per käsi ja kahteen kertaan! Kyllä sitä kehitystä siis on tapahtunut. :) Siitä tuli super-hyvä fiilis!!



Käytiin juoksemassa vielä yölliset mäkijuoksut, eli tarvitaan jyrkkä mäki, mielellään hiekkapohjainen, ei ainakaan asvalttinen kun se on liian kova jaloille. Lähdetään juoksee vähän matkaa ennen mäen juurta niin täysillä kuin pääsee mäkeä ylös koko ajan kiihtyvällä vauhdilla ja kun päästään haluttuun pisteeseen (joko mäen päälle tai jos on erittäin pitkä mäki niin ennalta merkittyyn paikkaan ja siitä käännytään hitaasti hölkäten alas. Alastulo käytetään hengityksen tasaamiseen, jotta kun pääsee mäen juurelle lähtöpisteeseen niin voi lähteä taas räjähtäväsi juoksemaan niin kovaa kuin pääsee/pystyy taas ylös. Tätä toistetaan kuusi kertaa, kunnes pidetään kunnon tauko ennen seuraavaa ja näitä tehdään 2-3 kertaa. Tarkoituksena on saada sykkeet maksimiin ja voin luvata, että siihen ei kauaa mene. Toi on niin raskasta ja samalla niin tehokasta!!! Eikä siihen mee hirmu kauan aikaa, koska on niin nopea suoritus. Meillä meni noin puoli tuntia siihen, tai 40 min jos matkat lasketaan mukaan.

P.S. Otsikko ei liittynyt tekstiin millään tavalla, haha! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti